Terug

Doe de test: wat is jouw innovatiekracht, en hoe innovatief is je organisatie?

Innovatie komt pas echt van de grond als innoveren altijd en overal zo logisch wordt gevonden dat het deel uitmaakt van de dagelijkse routine, dat het als het ware onderdeel wordt van het DNA. Sociale innovatie en organisatie-innovatie gaan daarbij samen: slimmer werken en innovatief organiseren. Concurrentievermogen, productiviteit en nieuwe producten of diensten komen tenslotte niet uit de lucht vallen. Wanneer je innovatie in je dagelijkse routine inbedt, zullen je bestaande ‘business’ en vernieuwing hand in hand gaan. Je voorkomt dat het één boven het ander verheven wordt en zorgt ervoor dat er voor beide aandacht is.
Er is een specifieke organisatorische context en stijl van leidinggeven nodig om tot vernieuwing te komen. Daarbij spelen drie elementen een belangrijke rol:

  1. Het creëren en leiden van een weg:  innovatie begint met een visie en een doel die inspireert motiveert en enthousiasmeert.
  2. Slimmer werken: de mate waarin sprake is van empowerment en de ruimte om te doen waar men goed in is.
  3. Dynamisch management en flexibiliteit: is er sprake van interactie, motivatie, creativiteit en ondernemerschap? Én er wordt  samengewerkt in multidisciplinaire teams.

Maak hieronder de keuze. Wil je de innovatiekracht van jezelf weten als individu of juist die van je organisatie? Je kunt er ook voor kiezen om je eigen innovatiekracht ten opzichte van jouw organisatie te onderzoeken. We maken daarbij onderscheid tussen een organisatie met personeel of een eenmanszaak.

Per mail ontvang je vervolgens een rapportage. Aangevuld met tips om je individuele innovatiekracht en/of die van je organisatie te versterken.

Meer weten of advies nodig contact Annelies Huisingh.