Innovatiebootcamps

Wil je niet langer achter de feiten aanlopen, serieus werk maken van vernieuwing en ontdekken wat innovatie voor jou kan betekenen? Dan is een innovatiebootcamp wellicht iets voor jou.

 • Innovatie verkenning

 • Bootcamp strategie & innovatie

 • Innovatief leiderschap

 • Innovatief werken, de wereld van Agile

 • Innovatie(f) organiseren

 • Effectief vernieuwen.

Innovatieverkenning

Wie ben je en wat wil je met Innovatie bereiken. We staan stil bij je positie in de markt en hoe je je verhoud ten opzichte van je omgeving, relaties en concurrenten. Wat is je missie en wat is je visie. En welke betekenis geef je hieraan op de lange termijn? Zo worden de uitgangspunten voor de bedrijfsstrategie en innovatie bepaald.

Bootcamp strategie en innovatie

In de bootcamp strategie en innovatie gaan we ervan uit dat er reeds een stevige missie en visie is. We staan stil bij de voor innovatie relevante elementen van de bedrijfsstrategie en bouwen een innovatiehuis: de innovatiestrategie.

Innovatief leiderschap

Deze bootcamp gaat over innovatief leiderschap. Elementen als ‘het creëren en leiden van de weg, het inspireren van een gedeelde visie, het uitdagen van vernieuwing, empowerment en oprecht en authentiek leiderschap’ komen aan bod. Samen bepalen we hoe invulling wordt gegeven aan deze onderwerpen om jullie innovatiekracht te vergroten.

Innovatief werken, de wereld van Agile

Door het werk of de samenwerking anders in te richten zal een nieuwe dynamiek ontstaan. In deze bootcamp kijken we wat mogelijk en gewenst is en bepalen de stappen om daartoe te komen. Is Agile werken een optie wellicht, en zijn er direct al elementen daarvan die je kunt implementeren?

Innovatie(f) organiseren

Tijdens deze bootcamp ontwikkelen we een manier om jouw innovatieproces in te richten die bij jouw type organisatie en primaire vorm van innovatie past. Het gaat om het proces en de afspraken die daarbij horen, maar vooral ook om een manier van werken die door iedereen omarmd wordt.

Effectief vernieuwen

In deze bootcamp wordt werk gemaakt van vernieuwing. Een nieuwe propositie, een nieuw concept, product of dienst ontwikkelen. Op basis van observaties tot inzichten komen en ideeën ontwikkelen die niet alleen maar een droom blijken te zijn maar relevant en haalbaar zijn.

Voor wie, met wie?

Een innovatiebootcamp is bedoeld voor iedereen die actief met vernieuwing aan de slag wil. Iedereen die zijn succes wil vergroten door te vernieuwen en zijn innovatiekracht wil vergroten.

Innoveren doe je samen, en dat geldt ook voor een innovatiebootcamp. Een team van maximaal 8 opinieleiders in, of nauw betrokken bij de organisatie participeren.

Geen proces is hetzelfde en er is altijd sprake van maatwerk. Afhankelijk van de vraag, de fase waarin een bedrijf zich bevindt en de initiële innovatiekracht. Het proces wordt begeleid door Anmacom.

Investering

 • In tijd: een halve of hele dag focus op innovatie.
 • In geld: afhankelijk van het onderwerp van de bootcamp een halve of hele dag onder begeleiding van Anmacom:
  • € 2250,- per bootcamp van een halve dag,
  • € 4250,- per bootcamp van een hele dag

(incl. reistijd, reiskosten, voorbereiding en nazorg, excl. BTW).

Geïnteresseerd in een innovatiebootcamp? 

Neem contact op

Ben je geïnteresseerd om innovatie onderdeel te maken van je dagelijkse routine? Wil je innovatief werken, innovatie organiseren en effectief vernieuwen, dan is wellicht het ‘innovatief in 100 dagen programma’ iets voor jou?  Lees meer.